Diét naon anu diresepkeun pikeun gastritis, aturan gizi dasar

Seueur jalma nyanghareupan patologis sapertos gastritis. Panyakit ieu tiasa diprovokasi ku faktor éksternal sareng internal, ogé mikroorganisme patogén Helicobacter. Nalika ngarawat panyakit, pasién kedah nginum obat anu diresepkeun ku gastroenterologists dina kursus, nganggo resep masarakat sareng ngawatesan diri dina nutrisi. Kadaharan pikeun gastritis kedah séhat, enteng, saimbang leres, supados prosés penyembuhanana gancang sareng tanpa komplikasi.

oatmeal kalayan buah pikeun gastritis

Aturan naon anu kedah diturut

Upami hiji jalma parantos didiagnosa gastritis, maka anjeunna henteu kedah putus asa. Upami panyakitna hampang, sering pisan nuturkeun diet anu ketat salami sasasih kanggo nyingkirkeun gejala anu henteu pikaresepeun. Nalika niténan nutrisi médis, penderita kedah tumut kana hal-hal anu kieu:

  1. Beurat tina hiji porsi kedah sakitar 300g. Pasén henteu tiasa diliwatan, ku alatan éta, jumlah dahareun anu dikonsumsi kedah dikontrol ketat.
  2. Hidangan pikeun gastritis kedah sering, sakitar 5-6 kali sapoé. Pasén kedah linggih dina méja makan dina waktos anu sami sareng pastikeun yén interval antara tuangeun sami. Hatur nuhun kana pendekatan ieu, anjeun bakal tiasa nyingkahan lumangsungna rasa lapar, ogé pikeun mastikeun jalan lancar saluran pencernaan.
  3. Dilarang nginum soda, jus rangkep, minuman beralkohol, kopi.
  4. Diét pikeun gastritis dipilih masing-masing pikeun unggal pasién. Ieu disababkeun kanyataan yén unggal jenis panyakit ngagaduhan larangan pangan nyalira.
  5. Sateuacan tuang atanapi nalika masak, piring kedah dicincang ku cara naon waé anu aya (langkung saé puree). Dahareun tina konsistensi ieu bakal nyerep ogé sareng burih moal kedah dianggo dina hiji tingkatan anu ningkat.
  6. Kadaharan pikeun penderita gastritis kedah disajikeun haneut.
  7. Anjeun teu tiasa nganggo bumbu, uyah, saos, sareng sagala rupa rasa pikeun ningkatkeun rasa piring.
  8. Dilarang ngalebetkeun kana tuangeun fast food, fast food, beku semi-réngsé produk, susu haseum sareng aditif, kadaharan kaleng, pérak.
  9. Dina prosés nyiapkeun piring pikeun penderita gastritis, anjeun tiasa nganggo téhnik kuliner ieu: ngagolak, ngolah uap, baking, stewing. Sadayana digoréng, dikonsumsi, asinan, sosis dikaluarkeun.

Perhatosan!Upami hiji jalma parantos didiagnosa gastritis, maka anjeunna henteu kedah mandiri ngembangkeun sistem nutrisi pikeun dirina. Diét kedah diresepkeun ku dokter anu hadir, anu, dumasar kana hasil tés sareng faktor sanésna, bakal ngadamel diét anu leres.

Produk anu tiasa nguntungkeun

Aya sababaraha produk kalayan bantosan anu penderita gastritis bakal tiasa ngaleungitkeun gejala anu teu pikaresepeun:

  1. Burih hayam - lirénkeun prosés peradangan, ningkatkeun fungsi saluran pencernaan, ngirangan intensitas sensasi anu nyeri.
  2. Flaxseeds - nganormalkeun prosés pencernaan, ngaleungitkeun nyeri.
  3. Jus kentang - komponén anu aya di jerona ngagaduhan pangaruh terapi dina mukosa lambung.
  4. Propolis - produk nyiruan lebah lebah analgesik, penyembuhan tatu, sipat antispasmodik.
  5. Minyak (sayuran) - ngagaduhan pangaruh anti radang, antibakteri, penyembuhan, pangaruh kana amplop dina lesi.
flaxseeds pikeun gastritis

Inuman naon anu diidinan gering

Penderita gastritis kedah merhatoskeun nutrisi na, ngajaga kasaimbangan cai-uyah normal. Aranjeunna diidinan nganggo inuman ieu:

  1. Jus sayuran atanapi buah, henteu kentel, disiapkeun ku panangan anjeun nyalira.
  2. Kompot buatan sendiri, jelly (henteu diamis).
  3. Inuman susu anu difermentasi - kefir, yogurt.
  4. Rosehip, decoctions herbal.
  5. Teh (lemah) kalayan ditambahan sajumlah susu.
  6. Disaring atanapi cai pindang.

Kumaha nyusun diet pikeun penderita déwasa

Saran ngeunaan pembentukan diet pikeun gastritis kedah dipasihkeun ka unggal pasién ku dokter anu hadir. Pasén tiasa nganggo kamajuan siap gastroenterologists sareng ahli gizi, atanapi ngadamel menu pikeun nyalira.

Bentuk akut

  1. Dinten kahiji anjeun kedah nginum langkung cair, upami teu aya napsu, anjeun henteu kedah ngamuat lambung sareng tuangeun.
  2. Saatos ngeureunkeun fase akut, salami 2-3 dinten, pasién dialihkeun kana tabel diet 1A.
  3. Diét sadidinten kedah dikawasa ku sup vegetarian kentel, daging langsing murni, endog hayam pindang lemes, produk susu.
  4. Pasén diidinan nganggo lebah madu, zaitun atanapi mentega, jelly sareng decoctions dina dosis alit.
  5. Dilarang ngadahar sayuran sareng buah anu henteu ngalaman perlakuan panas, nginum kaldu daging.

Bentuk kronis sareng kaasaman rendah

  1. Pasén kedah tuang tuangeun cair atanapi murni.
  2. Produk susu anu difermentasi, khususna kéju pondok seger, kefir, tiasa dilebetkeun kana diét.
  3. Diidinan tuang buah jeruk, piring asak dina minyak.
  4. Kandungan kalori unggal dinten tina kadaharan anu dikonsumsi henteu kedah langkung ti 3000 kcal.
  5. Daptar produk anu diidinan pikeun kategori pasién ieu lumayan lega, éta kalebet produk roti, buah, sayuran, kaldu, séréal, daging, susu.
  6. Anjeun kedah nolak tuang tuangeun lemak, tuangeun anu tiasa ngangsonan kembung, muffin.

Bentuk kronis sareng ningkat kaasaman

  1. Prinsip gizi pikeun bentuk panyakit ieu idéntik sareng aturan anu pasién anu gaduh gastritis akut kedah nuturkeun.
  2. Sadaya junk food dikaluarkeun.
  3. Diét kedah didominasi ku cahaya, piring vegetarian, dina konsistén cair atanapi sapertos puri.
  4. Nalika nyusun ménu, perlu ngaluarkeun produk anu ngangsonan generasi aktif jus lambung.
  5. Kandungan kalori unggal dinten tina kadaharan anu dikonsumsi henteu kedah langkung ti 2500 kcal.
  6. Penting pikeun nyandak kompleks vitamin sareng mineral anu diresepkeun ku ahli gastroenterologi.