Diét nginum

inuman pikeun tuangeun nginum

Ti saprak sakola, urang émut yén jalma diwangun ku 80% cair, ku sabab éta replenishment rutin sareng pola nginum mangrupikeun jaminan kaséhatan sareng taun-taun anu panjang. Henteu aya rusiah yén dokter sareng ahli nutrisi nyarankeun pisan nginum sahenteuna 2, 5 liter cairan per dinten kanggo metabolisme gancang sareng kualitas luhur, pencernaan, jenuh awak ku nutrisi sareng oksigén, sareng pamulihan dina tingkat sélulér. Sababaraha dokter nyarankeun ngatur dinten nginum puasa saminggu sakali, sedengkeun anu sanésna bahkan nawiskeun téhnik bulanan anu ngabantosan jalma-jalma kaleungitan sajumlah pon tambahan kalayan beberesih awak.

Intina nginum diét, fitur sareng kaunggulan

Diét nginum beuki seueur kasohor diantara anu diét kusabab épéktipitasna sareng seueur pangaruh positip. Seueur dokter masihan kritik kana pola tuangeun anu lami, tapi épéktipitas téknikna henteu tiasa ditolak. Dina sabulan, henteu ngiringan tuangeun padet tina menu sareng ngeusianana ku cair, anjeun tiasa kaleungitan dugi ka 10 kg kaleuwihan beurat. Salaku tambahan, unggal siklus 10 dinten nyandak pembersihan tambahan pikeun awak, aliran getih, organ internal, sareng sél. Kadaharan cair ngabantosan pikeun ngaleungitkeun tina awak sadaya simpunan racun, radikal bébas sareng sanyawa, racun, produk buruk, kaleuwihan uyah.

Dina raraga linggih dina tuangeun inuman anu leres, anjeun kedah tumut kana sababaraha fitur:

  1. Perlu leres-leres nuturkeun ménu anu dikembangkeun, nolak sapinuhna tina kadaharan anu padet sareng milih ngan ukur pangan cair anu séhat pikeun nyusun diét anjeun nyalira.
  2. Pastikeun nginum sahenteuna 2 liter cairan per dinten, salian ti kadaharan cair.
  3. Diét dina pola nginum mangrupikeun pecahan - sakitar 4-5 cemilan kedah diatur per dinten.
  4. Hal ieu diperyogikeun pikeun ngawatesan kagiatan fisik sareng ngirangan laju latihan, kumargi tuangeun nginum tuangeun pisan, ketat sareng henteu saimbang, anu nyababkeun perasaan lemah, ngabakar massa otot dibarengan gajih, sareng turunna nada.
  5. Penting pikeun ngalacak rutinitas bowel anjeun. Nalika tuangeun nginum, jalma kedah buang air besar unggal dinten, upami prosés na kedah difasilitasi kalayan nyuci enemas atanapi dosis leutik obat pencahar.
  6. Diét nginum henteu goréng dina asam lemak, protéin, vitamin, mikro sareng unsur makro, sareng mineral. Salila diét, wajib nyandak tambahan vitamin sareng kompleks mineral, minyak lauk dina kapsul sareng suplemén katuangan anu sanés.
  7. Mangsa waktos diet kedah diperhatoskeun sacara ketat, henteu bisi ngaleuwihan éta. Anjeun tiasa ngulang diét nginum ngan ukur sataun sakali, tapi puasa nginum dinten (1 per minggu) kalintang saé pikeun ngajaga kaséhatan, metabolisme sareng inohong anu saé.

Kauntungan tina diet nginum:

  • Butuh waktu sahenteuna pikeun mésér sareng nyiapkeun piring utama;
  • Ngabantosan pikeun ngabersihkeun awak sacara komprehensif dina tingkat sélulér, ngabantosan ningkatkeun pencernaan, ngagancangkeun metabolisme, normalisasi kulit, ogé kaayaan kulit, rambut sareng kuku (upami aya tambahan vitamin sareng kompleks mineral dicandak);
  • Kaleungitan beurat kajadian gancang pisan, anu penting sateuacan liburan usum panas atanapi acara anu penting;
  • Saluran pencernaan dibongkar, nyaéta pencegahan sagala rupa panyakit sistem pencernaan sareng ékskresi;
  • Volume burih diréduksi, janten ka hareup anjeun bakal tiasa nyugemakeun lapar anjeun ku camilan leutik, bari ngajaga beurat anjeun;
  • Parantos saatos 10 dinten munggaran diét, anjeun bakal ngaraoskeun lonjong tanaga sareng vivacity, paningkatan kasajahteraan sareng suasana haté.

Jinis tuangeun inuman sareng bahan anu sayogi

Mimiti, anjeun kedah ngartos yén jalma henteu tiasa ngalakukeun tanpa padet pikeun waktos anu lami, sareng sumanget kaleuleuwihan pikeun diet cair dipinuhan ku masalah saluran pencernaan sareng organ internal anu sanés. Sateuacan ngamimitian diet nginum, anjeun kedah ngalaman pamariksaan komprehensif ku médis anu hadir sareng langkung saé ngamimitian sareng pilihan minggon anu hemat.

Dina raraga nyusun ménu anjeun nyalira sareng ngartos naon anu didasarkeun dina nginum, kami masihan handap daptar bahan-bahan anu sayogi pikeun diét:

  • Cai mineral tanpa gas sareng uyah (dugi ka 2 liter per dinten);
  • Kaldu homemade alami dina jangjangan, lauk, offal, daging beureum langsing, sayuran;
  • Susu susu sareng susu anu difermentasi nginum dugi ka 2-2, 5% gajih;
  • Jus sayur sareng buah anyar diperes;
  • Inuman buah Berry, jelly;
  • Compotes alami tanpa gula;
  • Teh alami tanpa rasa sareng bahan pangan (gula, madu)

Kami terang bahan anu diijinkeun, tapi ayeuna kami nyiapkeun daptar hal anu langkung berkesan anu sacara kategoris "teu diidinan" salami diét nginum:

  • Sagala padet sareng semi-padet (kiju pondok, kaserol, sareng sajabana) tuangeun;
  • Bahan aditif tuang (uyah, gula, aci, panambah rasa, penstabil, pengawet, pemanis sareng anu sanésna);
  • Inuman alkohol sareng berkafein;
  • Cai karbonat sareng cai amis sanésna, jus industri;
  • Susu lemak sareng inuman susu haseum;
  • Daging babi sareng domba;
  • Mentega sareng lemak sato;
  • Saos, gravies, mayonnaise, saos tomat, marinades, kadaharan kaléng

Nginum diét salami saminggu

Ieu persis jinis diet anu disarankeun dokter pikeun ngamimitian diet nginum. Dina 7 dinten, anjeun tiasa sacara gampil mutuskeun naha tuangeun kadaharan anu éksklusif cair cocog pikeun kaséhatan anjeun. Pilihan ieu dianggap langkung hampang tibatan anu bulanan, sareng dijadwalkeun unggal dinten, anu bakal ngabantosan anjeun pikeun leres-leres nuturkeun menu anu dikembangkeun.

  • Senén. Sapopoe urang nginum susu sareng susu produk haseum tina kandungan gajih rendah (susu dipanggang difermentasi, kefir, yogurt tanpa gula buatan, susu).
  • Salasa. Dinten ieu didedikasikan pikeun sadaya jinis sup anu rupa-rupa: kaldu lauk sareng daging, sup puree sayuran sareng anu sanésna.
  • Rebo. Ménu anu dibénténg diwangun ku kompot homemade tanpa gula, buah seger alami sareng berry.
  • Kemis. Ari jelly. Dinten ayeuna urang nuju nyiapkeun inuman anu kandel tina buah seger sareng buah.
  • JumaahDuplikat lingkungan, tambahan kami ngenalkeun buah garing uzvar kana diét.
  • Saptu. Dinten beberesih, dina waktos éta kami nginum jelly khusus didamel tina oat atanapi flakes.
  • Minggu. Kami ngalakukeun dinten ieu persis sapertos dinten Senén, tibatan snack cair terakhir, urang tiasa nambihan sakedik kéju pondok pondok-gajih atanapi casserole kéju pondok lemes.

Salami saminggu diet minum, anjeun bakal ngabersihkeun awak anjeun kalayan saé sareng tiasa ngirangan dugi ka 5 kg kaleuwihan beurat, sedengkeun kaleuwihan cai sareng kekebul bakal ngaleungit, nyerna sareng tai bakal normal.

Nginum diét salami sasasih

Kursus na panjang sareng ditujukeun pikeun ngabersihkeun awak sacara kompléks. Salami waktos ieu, volume beuteung seueur dikirangan, janten ka payunna, satiety asalna tina camilan alit.

Dina tahap munggaran diét, anu salami 10 dinten, sadaya organ suwung diberesihan sacara lokal: saluran pencernaan, kemih sareng kandung kemih empedu. Salami periode ieu, pembentukan piagam anu henteu pikaresepeun dina létah tiasa dimungkinkeun, anu kedah dipiceun ku bagian khusus tina sikat huntu. Dina tahap kahiji, sesah awak pikeun adaptasi sareng parobahan anu seukeut dina menu anu biasa, janten cobi henteu jalan-jalan ngurilingan tamu sareng kafe, henteu ngagaduhan camilan anu ngeunah, sareng henteu masak ngeunah anjeun. Penting pisan pikeun ngajauhan supaya teu murag, janten hindari godaan dina bentuk kadaharan padet.

Tahap kadua beberesih (10 dinten) ogé ditujukeun pikeun ngabersihkeun organ, ngan ukur anu padet, anu tanggel waler pikeun ngabersihan diri sacara rutin awak: ginjal, jantung, paru-paru, ati, kantong jantung (pericardium), limpa. Entong hariwang upami, dina tahap kadua, anjeun ngaraos henteu raoseun sakedik di daérah dimana ayana organ-organ ieu.

Tahap katilu tanggung jawab pikeun beberesih rumit sareng pembaharuan awak dina tingkat sélulér. Sakumaha aturan, sadaya momen anu teu pikaresepeun sareng ngarareunah musna, rasa hampang, tanaga muncul, énergi dileupaskeun, kaséhatan sareng suasana ningkat.

Janten, hayu urang langsung kana diet. Kauntungan utama na nyaéta, tangtosna, raoseun, sabab anjeun henteu diwatesan ku ménu anu dijadwalkeun ketat sareng tiasa nyusunna nyalira, ngagentos sareng ngagabungkeun bahan-bahanna. Tangtosna, sadaya tuangeun kedah dikonsumsi dina bentuk cair, sareng salian ti inuman anu biasa, diét kedah di sambel kentang unggal dinten. Ieu di handap aya conto resep pikeun sup sapertos kitu, anu tiasa anjeun candak salaku dadasar pikeun masak lauk sareng piring daging.

Sup puree sayuran. Pikeun nyiapkeunana, urang peryogi 1 liter kaldu langsing (hayam, daging sapi) sareng sakumpulan sayuran (kentang ngora, seledri, brokoli, wortel, bumbu kebon, bawang, cabé). Sayuran anu dikhususkeun dina resepna diseuseuh, dikupas sareng diteukteukan kana batu alit. Bawa kaldu kana kulub, teras tambihan sayuran sareng kulub dugi ka lembut sareng lembut. Nalika sup sayur parantos siap, tiiskeun sakedik teras tuang kana adun, dimana urang grind sadaya bahan kana puri homogén (konsisténna mirip susu dipanggang atanapi kéfir).

Kusabab teu aya jatah khusus tina diet minum salami sabulan, di handap ieu kami masihan conto tina ménu harian anu mungkin:

  • Sasarap. Kami nginum sagelas susu ferméntasi gajih rendah atanapi inuman susu (yogurt buatan bumi tanpa gula sareng pangeusi, susu dipanggang férméntasi, kefir, susu).
  • Jajanan. Kami nginum jeruk anu seger.
  • Dinner. Masak sup puree (daging, sayuran, lauk, atanapi dumasar kana daun laut, kadaharan ti laut, buah, buah). Kami ngumbah sup sareng téh héjo atanapi kaldu hérbal tanpa bahan tambahan.
  • Jajanan. Kami nginum 1 gelas jelly oatmeal atanapi inuman buah berry, anjeun tiasa nginum sagelas buah garing uzvar.
  • Dinner. Langkung saé ngadamel tepung terakhir tina inuman susu anu difermentasi kalayan kandungan gajih minimum, kami nyarankeun kefir.

Ngagunakeun ménu kami salaku dadasar, anjeun tiasa nyiptakeun diét nyalira, ngahontal rupa-rupa sareng nilai gizi. Entong hilap yén asupan kadaharan cair henteu ngaluarkeun panggunaan cai biasa tanpa gas sareng uyah dina jumlah naon waé.

Upami salami tuangeun nginum anjeun ngaraos lapar (paling dipikaresep, 10 dinten kahiji anjeun bakal), maka anjeun tiasa maéhan napsu anjeun ku téh héjo haneut sareng susu, cai sareng jeruk nipis, atanapi kopi henteu raos ku krim.

Ogé, tong hilap nonton gerakan usus anjeun, anu kedah sadidinten sareng normal. Upami anjeun ngalaman diare atanapi kabebeng rutin sababaraha dinten, diét nginum kedah dieureunkeun sareng henteu dianggo deui.

Kumaha leres kaluar tina diet nginum

Supados kilogram anu kaleungitan henteu balik deui ka anjeun dina laju anu matak, anu kedah lalaunan, leres sareng ati-ati ninggalkeun diét nginum. Anjeun kedah ngartos yén dina jangka waktos 1-3 minggu awak ngagaduhan waktos pikeun nyapih diri tina kadaharan padet, ukuran bagian sareng aditif kadaharan anu biasa (uyah, gula), ku sabab kitu, ku balik seukeut kana nutrisi normal, saluran pencernaan tiasa memberontak . Émut yén kaluar tina diet kedah langkung saé 2 kali langkung lami tibatan diét éta nyalira (2 minggu sareng 2 bulan).

Aturan penting pikeun kaluar anu rasional tina pola nginum:

  1. Salami 7 dinten munggaran, urang ngenalkeun sup anu ditumbuk sareng séréal sanés sanés cair kana diét.
  2. Saatos saminggu, tambahkeun telur dadar tina 1-2 endog, kiju pondok, casseroles sareng kueh kéju kana tuangeun sadidinten. Dina akhir minggu, anjeun tiasa nambihan roti garing anu leueur sareng lapisan kéju ipis. Dahar peuting pikeun minggu kahiji kedah dilakonan nginum (gelas kefir atanapi susu dipanggang difermentasi, susu haneut sareng madu, térbal hérbal).
  3. Salami minggu kadua urang nambihan sayuran sareng bungbuahan seger kana séréal cair sareng kéju pondok, ngadamel salad, masak lawon sareng sautés. Disarankeun nyésakeun sarapan dina kaayaan cair (inuman susu ferméntasi, sacangkir kopi sareng krim).
  4. Salila minggu katilu, ku waktos tuang siang, beunang masak sabagian tina daging langsing atanapi lauk, kadaharan ti laut.
  5. Minggu kaopat sareng salajengna peryogi 1 dinten minum puasa unggal 7 dinten. Ogé, hadikeun kalori sareng karbohidrat, tong ngendong kana gajih, digoréng, amis, aditif tuangeun sareng inuman karbonat.

Kontra sareng kontraindikasi tina pola minum

Hanjakalna, tuang ngan ukur piring cair anu ngeusi sababaraha akibat anu henteu pikaresepeun, ayana anu dokter sareng ahli nutrisi henteu nolak. Diantarana, ieu di handap ilahar ilahar:

  1. Ayana raoseun lapar anu kuat, kulantaran pusing, seueul sareng pingsan, kalemahan, nyeri sirah, kaleungitan kakuatan, gampang ambek sareng teu karuh, insomnia, keram sareng nyeri dina saluran pencernaan dimungkinkeun.
  2. Diét anu lapar, henteu bergizi sareng henteu saimbang nyababkeun panipuan otot sareng kaleungitan kinerja atletik akumulasi. Konsentrasi sareng perhatosan ogé murag, ingetan janten buruk, anu négatip mangaruhan produktivitas jalma damel sareng diajar jalma.
  3. Diét nginum pisan nungtut kana jalan anu leres kaluarna, upami teu aya akibat pikeun awak, sareng beuratna tiasa balik deui dina sababaraha waktos.
  4. Diét ngabutuhkeun kasabaran sareng kamahuan anu luar biasa, sareng ngarecahna mungkin pisan, utamina nalika diét 30 dinten.
  5. Awak sangsara pisan kusabab kurangna nutrisi, mineral sareng vitamin. Ku alatan éta, suplemén diet sareng kompléks vitamin sareng mineral mangrupikeun kabutuhan anu ketat salami diét nginum.
  6. Penting pisan pikeun sacara rutin ngawas kasihatan anjeun sareng ayana tai na stabil sareng normal, anu tiasa janten teu raoseun pikeun jalma damel.

Kusabab seueur kakurangan anu parah sareng akibat serius pikeun awak, aya sababaraha kontédiansi pikeun diet nginum. Hal ieu dilarang dina kasus ieu:

  • Ayana panyakit kronis sareng radang serius, utamina panyakit saluran pencernaan (maag, kolitis, gastritis, kaasaman tinggi sareng anu sanésna), organ ékskresi, ginjal, ati;
  • Sepuh, rumaja atanapi budak leutik;
  • Kakandungan sareng lactation;
  • Ayana diabetes mellitus;
  • Pasien hipertensi, panyakit sistem kardiovaskular;
  • Kalayan kacenderungan édema.